zondag 2 februari 2014

Als de kat van huis is....

Liggen de muizen dood onder de tafel.
Zoals ik hier al beschreef, kregen we laatst een fijn kadootje van onze rossige je-weet-wel-kater Flip. Hij is inderdaad vernoemd naar Flipje, uit Tiel. Omdat Flip ook uit Tiel komt (nou ja, Maurik, maar dat ligt er vlak bij..) Hij is ook nog geboren vlak voor het fruitcorso en wij hebben hem uitgezocht met fruitcorso. Dus vandaar de naam.
Maar onze enigszins autistische Flip had een muis voor ons onder de eettafel neergelegd. Heel lief, maar geen succes. Gillende kids, geen man om het op te ruimen (dus ik moest het doen..brr..) en een toch vieze vloer, voor je gevoel. Maar de kat was trots....
Een paar dagen later kwam onze Flip 's avonds laat binnen. Sander zegt nog tegen mij; Aah wat schattig. Flip zit zo leuk te spelen. Ik dacht alleen maar; daar ligt geen speelgoed onder de tafel hoor, waar speelt hij dan mee? En ja hoor, het was een levende muis.
Flip had een levende muis mee naar binnen genomen om er fijn mee te gaan spelen! Tja, dat vind ik dan toch wel erg zielig voor het muisje hoor. Het muisje zat compleet verlamd onder de tafel en durfde en kon niets meer. Maar hij was niet gewond.  Dat is toch best knap van zo'n kat niet waar? 
Ik heb Flip mee kunnen nemen, Sander heeft (met keukenwanten aan) het muisje opgepakt. Dit kon hij probleemloos doen want het beestje kreeg geen stap meer verzet. Vervolgens hebben we het muisje buiten gezet in de tuin, waar hij na een paar seconden zijn vrijheid toch tegemoet rende. Flip hebben we een lekker snoepje gegeven en lekker geknuffeld. Hij leek er niet bepaald mee te zitten.
Na een heerlijke knuffelpartij en een dutje stapte Flip weer lekker naar buiten. Ik was helemaal opgelucht (en best trots!) dat wij dat arme muisje hebben gered van een verschrikkelijke dood. Goed gedaan van ons!
Maar  drie keer raden? Toen we de volgende ochtend beneden kwamen lag er alsnog een dode muis op de mat bij de achterdeur.
Ik weet niet of het hetzelfde muisje is geweest of een ander, maar toch bedankt Flip!

Het is fijn dat de kat ons zo waardeert...... (denk ik..)

1 opmerking:

  1. haha, herkenbaar. Ik zat eens in de zomer aan de keukentafel toen ik ineens iets op mijn voet voelde en dat was een dode vogel die onze kat op mijn voeten had gelegd.
    IEEEUWWW...weg ermee. Ik had de dode vogel in de kliko gegooid wat een slecht idee was zo midden in de zomer, na een paar dagen een verschrikkelijke lucht vanuit de kliko :-(
    Ach...al doende leert men he.

    groetjes Jen

    BeantwoordenVerwijderen