maandag 10 februari 2014

Op de been blijven of onder de voet gelopen worden....

Dat was de vraag de afgelopen week. Op maandag bleek het zo glad te zijn dat ik gevraagd werd een vriendin van de straat te helpen. Ze was met de fiets onderuit gegaan en ze had zich flink bezeerd. Toen ik bij haar kwam bleek er al een langsrijdende ambulance gestopt te zijn voor haar. Zo'n flinke smakkerd had ze gemaakt! Ze kon niet meer op haar been staan en buiten veel pijn in haar knie had ze ook heel veel pijn in haar lies en heup. Dat is een veeg teken.... Dus hup flinke injectie erin en naar de eerste hulp. Ik er achteraan gereden. De eerste hulp bleek helemaal vol te liggen met mensen! Poeh! Dit had niemand aan zien komen! Na het maken van foto's (en een paar uur en 3 koppen koffie verder, nou ja, ik dan, zij mocht niets haha) bleek alles gelukkig in orde te zijn. Haar rechterbeen was 'alleen maar' flink gekneusd. Nog meer pijnstillers erin ('wat een mooie kleuren' en 'alles draait' ) moest ze uit bed, mobiliseren. Dit deed heel veel pijn! Maar uiteindelijk, 4 uur later, met krukken en een knetterstonede vriendin konden we naar huis. Het was heel sneu voor haar maar we hebben ons ook werkelijk suf gelachen samen hoor. Wat een belevenis.... Later wordt dat een leuk verhaal, zeg ik altijd maar.....
Dus op de been blijven is uiteindelijk wel gelukt.
Dinsdagavond bleek ikzelf nogal in de lappenmand te belanden. Ik was verkouden, snotterig, hoesterig en meer dan beroerd! Maar gelukkig zijn mijn ouders er nog; Dus mijn paps heeft voor mij een ouderwetse groc gemaakt. Dit deed hij vroeger ook wel eens, toen ik nog thuis woonde (maar al wel op de alcoholgerechtigde leeftijd was hoor!). Voor wie niet weet wat dat is, een groc, dat is warm water, met citroensap, paracetamol, bruine suiker en heel veel heel sterke drank. Ik moest dit altijd van hem opdrinken op de rand van mijn bed. Na mijn eerste groc wist ik ook wel waarom..... Hij komt binnen als een hamer en je gaat verrukkelijk knock out! Aaaahhh!!!
Aangezien mijn enige aanwezige sterke drank (wijn en bier is niet sterk genoeg..) huisgestookte rakia is (van zeer vriendelijke Bulgaren die onze caravan kochten 2 jaar geleden; lees hier) hebben we dit er maar ingegooid. Nou geloof me, mijn neus was open, ik voelde me flink opgekikkerd en de lamlendigheid was weg! Wow! Wat een powerspul! Nog maar een klein shotje rakia erachteraan en zo naar bedje gevlogen.... Eenmaal daar aangekomen heb ik wat Vicks Vaporub (Dampo) op de voetzolen gesmeerd en ben ik heerlijk afgedreven naar een heel ver, wattig, dromenland.
Ik hoor jullie nu denken! Op de voetzolen?????
Nee ik was niet dronken. Ik wist heel goed dat ik de Dampo niet op mijn borst of rug smeerde, maar op mijn voetzolen. Echt waar!
Ik had gelezen dat dit helpt bij verkoudheid en dat het helpt tegen nachtelijk hoesten. Dus tja, dat moet ik dan uitproberen he.... En of het nu suggestie was of dat het echt hielp; ik heb heerlijk geslapen en weinig gehoest ;-)

2 opmerkingen:

  1. Van die voetzolen moet ik onthouden, hopelijk ben je weer fit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi ikke! Gelukkig ben ik er weer hoor! Dank je! En probeer het maar, van de Vicks! Baat het niet, schaadt het niet, toch? En de kinders vinden het sowieso wel erg lekker haha!
    groetjes Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen