zondag 29 januari 2012

Bodemloze put die kind heet.....

Ons middelste kind wilde graag gitaar leren. Zoals welbekend kost dat het nodige, gitaarles. maar aangezien het een ijverig en verstandig kind is, durfden we dit wel aan met haar. Nora is een meisje die braaf iedere dag oefent met spelen en vingeroefeningen, zonder drama's te maken. Ze wist waar ze aan begon en laat ook keurig zien dat ze dit doorzet. Dus in september een gitaar gekocht. Driekwart maat, aangezien ze nog maar 8 is. De eerlijkheid gebiedt mij te vermelden dat het meisje heel erg zuinig met haar gitaar omgaat. Ze laat de leraar haar gitaar stemmen, klooit er niet mee, maar speelt en oefent keurig zoals ze heeft geleerd.
Afgelopen woensdag bracht Sander haar naar gitaarles, alwaar Noor de gitaar per ongeluk van haar schouder liet glijden. Vallen mag je het niet noemen en de gitaar zat keurig in zijn stevige, dure beschermtas. Denk nu niet dat dit veel heeft geholpen; aangekomen in haar leslokaal, na het openen van de tas, bleek de gitaar finaal in tweeen te liggen. De hals was volledig doorgebroken! Ook de leraar was ontzet over dit miniscule zachte dofje, en het resultaat ervan! Sander gisteren terug naar de muziekhandel, waar de gitaar 4 maanden geleden is gekocht. Tja, heel vervelend maar soms kan dit gebeuren en nee, het kan geen fabricagefout zijn geweest. Conclusie; een nieuwe gitaar kopen. En aangezien de driekwartmaat eigenlijk toch wel klein is, heeft ze nu een 7/8 e maat. (Uiteraard is deze bijna 2 keer zo duur, dus weer 155 euro ' down the drain')
Niet te filmen, muziekles is al megaduur, een gitaar is dan nog wel te overzien qua aanschafkosten, maar als je 2 gitaren in 4 maanden verder bent schiet het lekker op!
De man van de muziekhandel gaf wel toe dat ze erg zuinig met haar gitaar is geweest, zo mooi zag hij er nog uit. maar ja, als de hals afbreekt moet je toch een nieuwe. Nou ja, lijmen kon ook maar ook dat kostte minimaal 60 euro, en dan maar hopen dat het hield.
Tja, kinderen zijn duur he......

Oh ja, en nog over de verwarming die na aansluiten van een nieuw gasblok er steeds mee ophield; dat was geen nieuwe resetknop, geen travo die vervangen moest worden, maar er waren draadjes verkeerd aangesloten waardoor bij het opdraaien van de verwarming de ventilator uit ging, en de ventilator aan ging als de verwarming uitging. En door beveiliging sloeg de kachel dan uit, om oververhitting te voorkomen. Dus uiteindelijk viel dat mee qua extra kosten. Dat dan weer wel.....
We kunnen wel stellen dat we nu een zeer innige band hebben opgebouwd met onze vaste verwarmingsmonteur, haha! We weten precies hoe hij zijn koffie drinkt. Zal hem de volgende keer vragen of ie mee wil eten....... en of hij zijn biefstuk medium of doorbakken wil....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten