maandag 30 januari 2012

Lekkere zondagmiddag..

Gisteren was zo'n lekkere zondag, zonder al te veel verplichtingen; Beetje was doen, bed verschonen, stofzuigen (maar dat zijn de standaard dagelijkse dingen, nou ja, bed niet dagelijks), beetje rustig aan doen met knie, want te veel belasten is echt nog niet lekker, beetje kindjes vermaken, schoonpa genadeloos inmaken met een potje wordfeud, kortom, heerlijk rustig.
Oh ja, ondertussen nog even de caravan verkocht, maar verder niets bijzonders.
De kinderen wilden wel knutselen, dus ze hebben tasjes gemaakt voor hun mp-4 spelers, met vilt. Heel simpel, goed te doen voor de meiden maar erg leuk. Hoe handig ze dan toch worden he, oefening baart kunst, jong geleerd is oud gedaan etc., maar het is wel waar! Annabel is nog niet geheel klaar met haar tasje, maar die maakte er ook iets meer werk van. Ze wilde haar naam borduren. Nou ja, haar naam was wel erg lang, en haar vriendinnen noemen haar Antje, wat ze erg leuk vindt, dus het werd Antje. (scheelt toch weer 2 letters niet waar?) Maar ze deden erg goed hun best en het resultaat is leuk geworden vind ik.
Ik heb zelf haarspeldjes van vilt gemaakt. Vorig jaar kregen de meiden met kerst een pakket om filigraanbloemen te maken. Dit zijn smalle strookjes papier die je op moet rollen en eventueel vouwen om er versieringen mee te maken. Hier had ik een methode gezien om roosjes te vouwen, dus ik heb dit geprobeerd met restjes vilt. (Had laatst een enorme zak restvilt gekocht, in heel veel kleuren. Kleine stukjes, ideaal voor bloemetjes, oogjes etc.)
Deze heb ik vervolgens op haarspeldjes gelijmd. Julia is weer blij met haar roze speldjes.
Hier wat fotootjes voor een idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten