dinsdag 20 december 2011

Nieuw vriendje

Ik had nog een boekenbon liggen. Toen kwam Noor met dit boekje  bij de boekhandel aanzetten, omdat we de laatste tijd bezig zijn met vilt en zo. en aangezien er niets anders was wat ik graag wilde hebben (hoezo verwend?) heb ik dit boekje aangeschaft.

Het is allemaal goed beschreven, met patronen erbij. (Deze even kopiëren via de printer). De patronen zijn op ware grootte, dus ideaal. Ook staan er, buiten leuke knuffels ook leuke patronen in voor tasjes en bijvoorbeeld badges. Mogelijkheden te over!
Uiteraard moest dit even uitgeprobeerd worden. Wat ik het leukste patroon vond was eigenlijk ook het moeilijkste uit het boek, zal je net  zien. Maar goed, als dit lukt moet de rest ook lukken.
Ik denk wel dat ik dit eigenlijk moet doen met betere kwaliteit vilt (niet met mijn 8 lapjes voor een euro bij de Action vandaan....) Hoewel, mijn Actionvilt (wit) houdt het redelijk, maar het paarse vilt, elders gekocht, lijkt toch wat meer te pillen/pluizen/scheuren.
Dit lijkt me ook wel prachtig in simpele basic kleuren, zoals grijs- of groentinten. Leuk!
Nu maar snel door met de sok.....
ps ook de meiden halen leuke ideeën en beestjes uit dit boek.
(ooit krijg ik ze heus wel creatief en handig haha, de aanhouder wint! Meestal willen ze er niet zo veel van weten, maar dit vilt naaien vinden ze wel erg leuk, wie weet, krijg ik ze later nog eens aan de haak of brei...)


1 opmerking:

  1. hoi suzanne,

    ik heb dit boekje ook, en maakte er al het konijntje uit. Maar het probleem is dat het hoofd te zwaar weegt in verhouding met het lijfje (het hoofd is ook een stuk groter dan het lijfje) Hoe los jij dit op? Vul je het lijfje op met zwaarder materiaal ofzo?

    BeantwoordenVerwijderen