zondag 18 december 2011

Een nieuwe ster is geboren....

gisteravond had Annabel haar musical-uitvoering met haar toneelgroep van Kids-on-stage.
Zij was de ijsprinses. Wat hebben we geweldig genoten allemaal van deze uitvoering en wat deden de kinderen het geweldig! De kleintjes en de groten, allemaal hadden ze een rol en deden ze mee met alle liedjes en dansjes etc. Zo leuk! Het thema was pesten en daar ging het dan ook over. Wat smeedt dit een band bij alle kinderen onderling, zo geweldig om te zien! Enkele kinderen/pubers hadden zelf ervaring ermee, of kinderen kennen wel kinderen die gepest worden; hoe dan ook, het is een onderwerp wat (helaas) altijd actueel blijft.
Annabel speelde de ijsprinses dus, waarbij ze een prachtige witte jurk aan kreeg. (was een trouwjurk geweest, maar die hebben ze enigzins kunnen innemen naar kinderformaat.) De jurk had cups ter hoogte van (nog niet volledig aanwezige boezem) dus ze kreeg een bh met voorgevormde cups aan om dit stukje stof op te vullen haha! (Ze had hem eerst verkeerd aangedaan dus dat zat niet lekker en ze kwam er dus niet helemaal uit, maar na wat hulp zat ie goed...)
Ze was prachtig geschminkt en zag er erg koud en ijzig uit. Ik ben natuurlijk niet objectief, maar wat deed ze het geweldig! Het was zo leuk om haar enthousiasme te zien en om te zien hoe gaat ze de tekst en alle liedjes kent. Ze doet inmiddels ook mee met het koor van de groep (kinderen van alle leeftijden) waarmee ze enkele weken terug een optreden had in het tuincentrum en ze een paar keer in d e krant hebben gestaan. Die liedjes dat lukt dan dus wel. maar Annie doet thuis niets, oefent niet, zingt niet, danst niet..... dus het was voor ons ook maar afwachten hoe goed ze het zou doen. (Geweldig dus...)
In deze musicalgroep is het ook de bedoeling om alle kinderen een kans te geven, dus niet alleen maar de natuurtalentjes of de perfect mooie kindjes. Ook de wat minder 'mooie' (beetje verkeerde term, maar men snapt me wel..) en de wat minder getalenteerde kinderen krijgen een kans, en dat is zo geweldig! Het is echt een hechte groep die sociaal is en aardig voor elkaar. We hebben haar alweer opgegeven voor de volgende groep dus na de kerstvakantie gaat ze lekker door!


Wat hebben we genoten (en de opa's en oma's ook!) en wat heeft Julia zich geweldig gehouden (tot half 11 's avonds, voor we naar huis konden!) Het was echt een topavond.
Hier samen met de ijskoning.


En Annabel heeft vandaag met Sander saffraanbroodjes gebakken. Dit zijn typisch Zweedse broodjes, met rozijnen erin, die volgens de traditie op Sint Lucia (13 december) worden gemaakt, en door de oudste dochter worden geserveerd.
Ook al is het vandaag de 18e, dit mocht de pret niet drukken. Ze zijn echt geweldig geworden en heerlijk van smaak. (Annabel houdt ook niet van krentenbollen, en daar lijken ze erg op, dus zij lustte ze niet.)
En dankzij onze warmhoudla was het deeg geweldig gerezen. Toch altijd erg leuk om zelf broodjes te maken. 

Heb het weekend ook nog met de naaimachine gestoeid, maar dat laat ik later nog een keertje zien......
(Ben ook nog met andere dingetjes bezig, maar ook dat komt nog wel..)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten