woensdag 6 juni 2012

Weer compleet.

Gelukkig is Sander na ruim een week weer veilig thuis. Vanmorgen om ongeveer 7 uur is hij geland. Hij was net op tijd om de meiden naar school te brengen met mij samen. De meisjes waren zo blij dat hij er weer was, heerlijk om te zien. Uiteraard waren er mooie kadootjes voor de meiden en voor mij had hij mooie zilveren oorringen gekocht. Als hij iets goed kan is het wel luchtjes en oorbellen uitzoeken. Ik dacht laatst toevallig dat ik, buiten mijn parels, mooie oorknopjes van mijn ouders, gouden, kleine ringetjes en mijn hangertjes met bruine zoetwaterpareltjes alleen nog mooie creolen zou willen. En die had hij gekocht, de schat. Perfect van grootte, zeker niet te groot en wel echt zilver omdat ik tegen al die andere ellende (op goud na) niet kan.
Maar goed, dat terzijde, ik heb de vlierbessenbloesemsiroop gemaakt gisteren, en hij is weer heerlijk geworden. Met rietsuiker ipv gewone suiker dit keer (ergens in een recept gelezen), maar de smaak is hetzelfde. Hij is alleen iets donkerder van kleur. Lekker hoor. En het staat zo gezellig in die wekpotten.
Dit is de oogst; bijna 3 liter heerlijke siroop.

Tevens had ik al verteld over het armbandjes maken/knopen/haken. De kinderen vonden het zo geweldig, dat ik het maandag aan Nora en 2 vriendinnetjes heb geleerd. Hier even een klein overzicht van de gemaakte bandjes tot nu toe.
De bovenste 2 zijn door Nora gemaakt met haar knoopwiel, zoals ik het ding maar noem. Ik had hier al eerder over verteld, maar wat is dat ding leuk! Al voor heel jonge kinderen geschikt. Je hoeft alleen maar steeds touwtjes te verplaatsen van boven naar beneden en van beneden naar boven. Zo simpel. En het resultaat is heel mooi en gelijkmatig, en steeds weer met een ander effect, afhankelijk van de kleuren, de hoeveelheid draadjes die je gebruikt en de volgorde waarin je de draadjes bij het begin op het wiel legt.
(even googlen op knoopwiel en vriendschapsarmbandjes, mijn meiden hebben hem van het merk ' style me up' )
Die met letters erin was even een probeersel. Ik heb nu door hoe dat gaat, maar die is niet zo netjes geworden nog. Nog even dooroefenen daarmee. en nu maar hopen dat Nederland ver komt!
Annabel is in ieder geval in de stemming!

Ze ging even naar Bart Smit om het een en ander te kopen...... en kwam hiermee thuis. Hilarisch!

Verder nodigt dit vreselijke regenweer enorm uit tot handwerken. Ik ben weer verder gegaan met mijn Zpagetti-kussen, gebreid met kabels. Als hij klaar is zal ik hem posten, met foto's en breipatroon.
Nog even geduld......

1 opmerking:

  1. Hoe maak je die armbandjes met die letters? Kun je daar een tutorial/how to van maken op je blog?

    BeantwoordenVerwijderen