dinsdag 9 december 2014

Hoog tijd..

Tjonge jonge! bijna 2 maanden niets geschreven! Het is toch schandalig? Excuses lieve lezers. Ik was drukdrukdrukdruk!
Na de herfstvakantie ben ik weer naar school gegaan. Ja heus, na 20 jaar zat ik weer in de schoolbanken! Het is een post mbo scholing ok vaardigheden. Zo heet dat dan officieel. Wat houdt het in? Ik werk op een poliklinische operatiekamer. Dit houdt in dat we kleine operaties uitvoeren op onze behandelkamers, die met plaatselijke verdoving kunnen. Ik werk hier al 11 jaar, maar er is geen scholing voor ons. Tot nu dan. Wij zijn allemaal algemeen verpleegkundigen en geen ok assistenten. Wij hebben alles zelf aangeleerd. Via collega's, of door schade en schande door de specialisten. We verwijderen plekjes en bultjes, maar doen ook ooglidcorrecties en grotere vaatoperaties. Zoals het weglaseren van spataderen. Nu was school maar 6 dagen, verdeeld over 3 weken, maar er hangt uiteraard een praktijkopdracht aan en je kunt het wel raden.... drukdrukdruk. Hiernaast gewoon werken, sinterklaas gevierd (met alle voorbereidingen!) en ik was ook nog jarig vorige week. Mijn ouders hebben geweldig ingesprongen die dagen dat ik naar school moest. Dit was in Amsterdam. Haha wat een avontuur! Daar gingen de ouwetjes, met trein en daarna tram, naar het VU. Met een heuse ov-chipkaart. Opladen, in- en uitchecken... Wat een gedoe! Maar het was wel heel leuk en leerzaam. Ook op het werk staat er veel te gebeuren. Het lijkt dan toch heus te gaan gebeuren dat onze poli volgend jaar gaat verhuizen! Dit zou in 2008 al gebeuren, maar het wordt dan nu toch echt najaar 2015! Dit houdt wel in dat er nagedacht moet gaan worden over de indeling van onze behandelkamers, hoe gaan we samen met de dagbehandeling? (Wij zijn nu een team van wel 5 verpleegkundigen). Etc. Dus vorige week hebben we een zaterdag in de parkeergarage doorgebracht, waar de opstelling stond nagemaakt van paets en linten. Het was koud, maar heel leerzaam.
En haken? Heb ik dan tussendoor nooit meer gehaakt? Ja wel! natuurlijk! Hoe kan ik nou zonder mijn haakwerk?
 Ik haakte cactusjes, uit de simply haken.
 Een heerlijke colsjaal voor mijzelf, met de verlengde vaste. (iedere vaste maak je met een extra doorhaling. En tussen de vasten steeds een losse. Daar wordt het heerlijk soepel van.)
 En eentje voor Julia, in heerlijke regenboogkleurtjes.
 En ik maakte een restje dikke wol op. Met een berenbivakmuts voor Juul. Ook zo heerlijk warm als het koud is.
 Uiteraard moes tik dit forever friends beertje maken. Een heerlijk haakpatroon! Gemaakt met scheepjes stonewashed xl. Oepsie, daar gingen ruim 4 bollen in... dure beer geworden.
  Ik haakte ook tussendoor een kussen. Met de mochila techniek. (Tapestry haken, maar dan in de achterste lus en yarn under). Gut wat een werk! Ik was blij dat hij af was!!!!

Ik hoop zo wat restjes op te maken. Hoewel ik moet bekennen... vandaag komt een doos met stylecraft dk. Ook dit garen wilde ik graag eens proberen. Ik had geld gekregen voor mijn verjaardag en besloot er mooie wol mee te kopen en een poncho voor mezelf te gaan maken. In herfsttinten. Bruin, groen en een beetje paars en rood. Geloof ik....

Mijn verjaaradg vorige week en sinterklaas zijn goed gevierd. Mijn ouders waren er een weekje en dat is altijd heerlijk! Iedereen is goed verwend! Maar aangezien kerst voor de deur staat, moeten we weer door met het volgende. De kerstboom staat klaar. Die ga ik vanmiddag met de meiden versieren. En tja, wat moet je dan met alle restjes chocoladeletters en pepernoten? Ik heb er een soort van tiffen van gemaakt.
Ik heb alle pepernoten fijngemalen en alle chocola gesmolten. Wat gedroogde cranberries erbij en dit door de gesmolten chocola geroerd. Dit stort je vervolgens in een schaal, op bakpapier. Nu even opstijven en dan hebben we vanmiddag lekker sint-tiffen. Yummie. Gek is dat he? Maar na sinterklaas heb ik dus echt geen zin meer in pepernoten of speculaas. Dus in plaats van het weg te gooien over 6 maanden, heb ik het gerecycled. Volgens mij is het wel lekker. (Ik heb de lepel afgelikt..)


 Verder zijn we erg druk met de meiden en hun sporten. Annabel had meerdere f-proeven, met paardrijden. Noor is druk met badminton en alle competitiewedstrijden. Ze doen het goed! En Julia is in september ook begonnen met badminton. Maar zij speelt nog geen competitie gelukkig. Ze kreeg op badminton van de sint een echt club-shirt en op pakjesavond kreeg ze ook nog een echt sportrokje! Wat was ze blij! Ook kreeg Julia een pop van Harry (one direction). Geweldig he? Harry mocht trouwen met Barbie. Hihi. Afijn, idereen is reuzeblij en druk met sporten, spelen, leren en de feestdagen. Het is druk maar wel oergezellig!
Tot snel! Ik beloof er geen 2 maanden meer tussen te laten zitten hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten