dinsdag 1 juli 2014

Bijna vakantie!

En zoals zovelen zijn we er wel aan toe inmiddels.
Nora had haar afscheidsmusical van groep 8, gepaard gaande met de nodige feesten (en bijbehorende tranen). vandaag heeft ze haar laatste schooldag. Dit betekent ook haar laatste officiĆ«le 'broodje-tussen-de-middag' . Dus heb ik wat extra lekkers gehaald om dit feestelijk af te sluiten. Waar blijft de tijd..... Bij de afscheidsmusical waren bijna alle kinderen in tranen, evenals Julia. Want 'zij gaat Nora zo missen....boehoehoehoe'. Ook zij was in tranen, agossie, wat alle meiden uit groep 8 wel  'vet schattig' vonden.
Annabel is al bijna 2 weken vrij. Die heeft een goede toetsweek gehad, met allemaal voldoendes en gaat glansrijk door naar de tweede, van de wereldklas! Geen brugpieper meer. En onze Nora wordt er een.... best gek....
Annabel mocht vorige week onverwachts mee met haar nichtje en oom naar One Direction! Was dat heerlijk. Wat heeft ze genoten! Diep in de nacht was ze thuis en ze heeft nog een uur rondgestuiterd. De rest van de week was ze enorm druk met de musical van Kids on Stage, haar musicalgroep. En afgelopen zondag was dan de uitvoering. Wat was het weer leuk en wat deden alle kinderen het geweldig! Het blijft genieten. Vanavond heeft ze nog een klasse-uitje met haar klas, donderdag haar rapport ophalen en dan is het klaar voor dit schooljaar.

Julia moet nog 2 dagen. Die heeft vakantie vanaf donderdagmiddag. Ook zij sluit wat af; zij gaat naar groep 3 en is dus echt geen kleuter meer! Nu kun je dat al een poosje merken hoor. Het wordt hoog tijd voor wat serious schoolstuff. Het meisje leest en rekent er lustig op los. (Ben benieuwd wat ze in groep 3 nog moet leren, maar ja....... )Ze heeft er enorm veel zin in.
 Voor de juffen haakte ik een afscheidskado.

kleine jampotjes, met roosjes er boven op. Julia heeft nog een mooi etiket getekend en gekleurd. Altijd gezellig, toch?
Met de juffendag had ze al gehaakte fotolijstjes gegeven, met een mooie tekening erin. (gehaakt om een armband, zo simpel, maar zo leuk!)
Helaas ben ik hiervan vergeten een foto te maken.

En ook niet geheel onbelangrijk: eindelijk hebben we een nieuwe schutting. We hebben er even op moeten wachten, maar toen de mannen er eenmaal waren, waren ze ook binnen 2 en half uur klaar. Kijk, das nog eens werken!
Ik ben er zoooo blij mee! Nu is de tuin echt klaar.


Vanaf vrijdag hebben wij ook gelijk vakantie. We zouden niet weg, want we willen in huis het een en ander doen, maar we hebben toch besloten even een weekje weg te gaan. Dus zaterdagochtend vertrekken we naar Denemarken, naar het eiland Als. (nooit geweten dat het bestond). Nog geen 6 uur rijden, 250 meter van het strand, een huisje voor 6 personen, inclusief een sauna. Is dat niet gaaf? Voelt toch een beetje als een kadootje. Maar dat betekent natuurlijk wel dat we nu mega-loeidruk zijn om alles nog even rond te krijgen voor die tijd! Morgen heeft Julia nog haar partijtje, even snel voor de vakantie, donderdag werk ik nog, vrijdag kunnen we als een razende Roeland gaan inpakken, schoonmaken, opruimen en boodschappen doen. Maar zaterdagmiddag zijn we er dan ook... Even een week rust.
En laten we nu een kwartiertje rijden van Sonderborg zitten! En laat er nou net in Sonderborg een sostrenegrene zitten! Dit is een Deense winkel, met veel handwerk/knutsel/interieur/keuken/schoolspullen. er zit er ook 1 in Groningen. Daar wilde ik altijd nog wel eens heen maar tja, Groningen zit net niet om de hoek. Nu kunnen we er heen in Denemarken. Kijken of het echt zo leuk is als iedereen zegt. Ik ben benieuwd!
En ik heb volop ideetjes om te haken, dus ik hoop dat alles in de auto past.

1 opmerking:

  1. Wow, dat klinkt goed, even een weekje Denemarken met ook nog die leuke winkel om de hoek! ;) Heeeeel veel succes met inpakken enzo, en dan een heel fijne vakantie gewenst. Hier krijgt dochterlief ook donderdagmiddag vakantie en wij vertrekken maandag. Ik heb het nog zo druk tot die tijd (zelfs nog logeetjes het weekend) dus dat wordt tussen de bedrijven door inpakken.
    Grappig dat je dochtertje zo moest huilen bij de musical, dat is wel aandoenlijk. Een grote stap he, van de basisschool af. Nog 2 jaartjes dan zijn wij ook aan de beurt... Heel leuke snoeppotjes heb je gemaakt, ik heb een koekiemonster-pot met mini chocolatechip-cookies voor de meester gemaakt.
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen