dinsdag 11 maart 2014

Nog een sjaaltje.

Ik vertelde vorige week over mijn oude, nieuwe sjaal, met omgehaakt randje. Uiteraard heb ik er nog 1 gemaakt. Zo leuk vond ik het.
Deze roze is voor Julia geworden. Het is een simpel, goedkoop sjaaltje uit een goedkope winkel, maar helemaal eigen gemaakt met een mooi randje! Ik vind het zo leuk om te doen, en het resultaat is zo geweldig!


Het is een simpel randje. Eerst rondom vasten gehaakt (met een losse ertussen!) met mijn scherpe haaknaald. Hierop aan de lange zijden van de sjaal kleine waaiertjes van steeds 3 stokjes, dan een st. overslaan, 1 vaste, een st. overslaan, weer waaier van 3 stokjes.
Op de korte kanten heb ik een bobbelrandje gehaakt. Als een soort franjes. Het patroon heb ik hier gevonden. (Bij theheartfeltcompany.blogspot.nl)

En ik heb nog meer mooie sjaals liggen, waar ik dit ook bij ga doen! Leuk!

1 opmerking:

  1. Wat een leuk effect heeft dat he, zo'n randje! Ik kan me goed voorstellen dat je nog een paar sjaaltjes gaan bewerken, hihi. Grappig, ik heb vorige week ook juist die Cotton Crochet gekocht, in wit en rood. (bij Hobbyshop Reuvers) Ik ben er nu eerst een doily mee aan het proberen. Nog gefeliciteerd met je dochters verjaardag en ik hoop dat er nog veel haak-in-de-zon-dagjes zullen volgen! Ik zat vandaag ook in de zon, heb zelfs m'n laarzen verruild voor sandalen, hihi. Lang leve de lente! :) Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen