dinsdag 25 februari 2014

Het was weer een druk weekend.

Deze titel heb ik volgens mij al heel vaak gebruikt. Maar ik kan het niet anders zeggen:
Afgelopen weekend was weer zo'n veel te drukke, maar heerlijk gezellige.
Julia kwam vorige week woensdag van zwemles met een briefje waarop stond dat ze afgelopen zaterdag mocht afzwemmen voor haar A-diploma. Joepie! Afzwemmen! Eind in zicht van de zwemlessen!
Nu is Julia best vlot ermee hoor. Eind mei wordt ze pas 6 dus het is heel knap dat je op je 5e al mag afzwemmen. Maar ze is ook al vanaf 4 en half bezig. Ik ben er niet voor om je kinderen zo jong op zwemles te doen, omdat ze meestal gewoon de fysieke kracht nog echt niet hebben. Maar onze Juul was zo enorm watervrij, (ze ging met enkel zwemvleugeltjes om de armen de hoogste glijbanen af. Sprong overal in, wilde van duikplanken springen..) dat wij niet te lang wilden wachten met zwemles. Bang dat ze alsnog zou bedenken dat het eng is of zo. Al ze eenmaal 5 of 6 zijn gaan ze over zo veel dingen nadenken. (En dingen dus eng vinden die ze voor die tijd niet eng vonden). Julia vond het ook wel prima. Ze was allang blij dat zij ook iets had, net als haar grote zussen.
Maar groot was onze vreugd dat ze mocht afzwemmen! Ik weet niet wat het is, maar ik heb zo'n hekel aan zwemlessen. En als ik anderen hoor ben ik blijkbaar niet de enige. En waarom? Ik weet niet.... Misschien het gehannes met kleding in de kleedkamer. Kinderen die zelf niets willen doen, nat zijn (en je krijgt het gewoon nooit goed afgedroogd), kind moe of gewoon heel vrolijk en springerig, andere steunende ouders die met hetzelfde worstelen, en dit alles met je winterjas aan (want die helemaal uittrekken gaat eigenlijk ook niet handig, het is al zo vol in de kleedkamers) of in de zomer, dan ben je wel luchtig gekleed maar is het in het zwembad zo enorm heet dat het na 5 minuten worstelen met je kleuter lijkt alsof je zelf net uit het zwembad bent gestapt.
Jullie snappen het; ik ben er geen fan van. Nu mag ik niet klagen hoor. Meestal brengt Sander haar naar de zwemles en handelt hij alles af terwijl hij tussendoor ook nog even boodschappen doet. (Best fijn dat ik om de week op woensdag werk..). Maar ja, ik heb grotendeels de oudste 2 gedaan he, toen zij met zwemlessen zaten. En dan had ik nog kleinere zusjes mee te slepen. Nu hoeft dat niet meer. Die blijven thuis of zitten zelfs nog op school op woensdagmiddag.  Dus eigenlijk is dit ook wel zo eerlijk. Ik zeg altijd maar zo; Boven de 2 kids hoor je eigenlijk vrijstelling te krijgen van zoiets energieslurpends als zwemles. Maar goed, nog een paar maandjes en dan hoop ik dat ze ook haar B heeft. En daarna zijn we klaar wat mij betreft. Hoewel Julia al riep dat ze ook wel door wil voor haar C..... Kijk, als ze dit zelf heel graag wilt mag dat uiteraard, maar ik was wel erg blij dat de zussen na B echt wilden stoppen.....

Maar uiteraard was dit heuglijke feit net in het weekend waarin we dus al hadden besloten om op zondag de verjaardagen van Annabel en Nora te vieren. Dus daar ging onze zaterdag waarop we alles fijn konden voorbereiden. Vrijdag had ik van alles gepland, vrijdagavond met Sander snel boodschappen gedaan, zaterdag manege, boodschappen en zwembad. Hierna natuurlijk Julia een kadootje gegeven (ook nog tussendoor verzonnen en gehaald ..) en Juul wilde patatjes eten. Schoonmams at mee. En verder nog de voorbereidingen voor zondag...
Maar het is gelukt allemaal en zondag was een topdag. Het was een heel gezellig feest. Maar je snapt natuurlijk wel waarom ik het toch weer over een druk weekend had.

En ondertussen heb ik 's avonds ook nog mijn etuitje afgemaakt.
Het blijft leuk, tapestry haken.
Dit is hem geworden, met een ritsje van 12 centimeter. Het is het formaat van een portemonneetje. Altijd handig!
En inmiddels ben ik weer aan een nieuw project bezig, maar daarover later meer! Ik ben zeer enthousiast maar moet nog even kijken hoe het uit gaat pakken. De meiden hebben voorjaarsvakantie dus we doen een beetje rustig aan nu. Heerlijk! Even geen school, sport etc. Donderdag en vrijdag werk ik dus ik neem het er lekker even van nu.
Tot snel weer!

1 opmerking:

 1. Diploma A in the pocket! Gefeliciteerd.
  B gaat sneller dus het eind in zicht. En geen idee hoe lang ze gemiddeld over het C diploma doen. Dat hebben ze hier niet, waren met B er wel klaar mee (ik ook). Jongste op de wachtlijst gezet afgelopen week.
  Ik heb nog weinig zin in de zwemlessen dus laat haar nog maar even op de wachtlijst staan ;-)
  Maar je dochter heeft het snel gedaan zeg. Ging ze 1 of 2 keer per week naar zwemmen?

  Groetjes Jen

  BeantwoordenVerwijderen