maandag 23 september 2013

Toch een beetje jammer...

Afgelopen vrijdag had ik mijn masterclass haken. Helemaal naar Alphen a/d Rijn gegaan. Het was een gezellige avond met leuke mensen maar naar mijn bescheiden mening hebben ze tijdens de masterclass een aantal zaken laten liggen. De groep was erg groot. Ongeveer 35 cursisten. 1 dame die uitleg geeft en 2 anderen die een boel moesten navragen want ze hadden het net pas een uur ervoor zelf geleerd. Dit is dus spijtig want hoe leg je dan uit aan zo veel dames tegelijk wat ze moeten doen? Ik beheerste de techniek al een klein beetje dus ik heb de medehaaksters aan mijn tafel het maar uitgelegd. En nog meer jammer was het feit dat ze niets op papier hadden. Geen uitleg, geen telpatroon, helemaal niets. Aangezien in die 2 en halve uur het projectje nooit af kwam kunnen de meeste dames thuis niet verder. Geen aanwijzingen, geen hulp, geen telpatroon! Dat schiet niet erg op! Meerderen hebben hier om gevraagd. Nu krijgen we alsnog wat thuis gestuurd (via de mail) maar voor 25 euro per persoon vind ik dit toch niet zo netjes! Een gemiste kans. meerdere dames hebben ruim een kwartier zitten wachten voor ze hulp kregen. Ik denk dat zo'n grote groep eigenlijk ook gewoon niet kan. Mijn vriendin en ik gaan ook workshops geven maar wij hebben meteen afgesproken niet meer dan 10 mensen tegelijk, hebben al uitleg op papier staan zodat ze thuis ook door kunnen en kosten een boel minder. We kregen voor die prijs 3 bolletjes katoen. Dat dan weer wel, maar het patroon dat uitgelegd werd was voor maar 2 kleuren. Meerwaarde? Enkele dames gingen ook ruim voor de tijd om was al weg. Zij hadden het wel gezien. Erg jammer, nogmaals, want het idee was leuk en de tafels met lekkers zagen er erg gezellig uit, ook de locatie was prachtig. Maar op 2 vragen die ik stelde kreeg ik geen gericht antwoord. Gelukkig kan ik het zelf wel uitzoeken en/of bedenken, maar veel mensen hebben geld uitgegeven met het idee wat te leren en dat was erg summier, naar mijn idee. Nu is dit natuurlijk MIJN mening en beleving. Anderen waren wel enthousiast maar ik heb heel veel andere (minder enthousiaste) geluiden gehoord ook.
In ieder geval hebben we wel geleerd waar de valkuilen zitten en wat je absoluut niet moet doen als je workshops gaat geven. Dus voor mij een klein tegenvallertje.

Inmiddels heb ik via youtube-filmpjes de techniek beter onder de knie gekregen. En ben ik inmiddels aan mijn eerste project bezig!
Een mooie tas met ingewerkte paardjes. Leuk!
En er is nog zo veel meer mogelijk! Denk aan borduurpatronen, bloemen op tablethoesjes, rozen in sjaals verwerkt. Ben zelfs bezig met een ontwerp van M.C Escher. Maar eerst deze tas af! Het gaat niet snel maar het is een hele leuke techniek die een hele andere dimensie aan het haken geeft.
Voor de liefhebber: even googlen op tapestry crochet of tapestry haakwerk. Dan vind je heel veel voorbeelden en uitleg.

Verder heb ik voor mijzelf een ponchette gemaakt. Heerlijk warm, van wol. Hij valt net over de schouders en de ellebogen. Dus veel korter dan een poncho. Het zit een beetje tussen poncho en colsjaal in. (Met mijn bouw voel ik me in een lange poncho alsof ik in een bungalowtent loop. Dit lijkt iets eleganter).
Met mijn bijbehorende polswarmers! Lekker hoor! Dat schuin weglopen dat hoort. Dat geeft een beetje een speels effect als je hem aan hebt. Hij wordt in het rond gehaakt. Achter loopt hij mooi rond en voor heb je een beetje een punt.

1 opmerking:

  1. Leuk dat tapestry haken, zou het ook wel willen leren, waar woon je en waar geef je een workshop?
    Groetjes ikkeismooi.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen