vrijdag 11 november 2011

Eeeeellufff november is de daaaaaaag..........

Ja ja, het is 11-11-11, en boven de rivieren houdt dit in: Sint Maarten!
De kinders lopen met op school gemaakte lampionnetjes langs de deuren en zingen liedjes. (sintermaarten mikmak, mijn moeder is een dikzak etc!) en als dank voor dit muzikale geweld krijgen ze snoep.
En als het weer heel slecht is, of als de schattigheidsfactor erg hoog is, mogen ze er 2!
(soms, als er weinig kinderen langs komen en mensen zijn bang dat ze zelf met het snoep blijven zitten, geven ze er ook 2, of 3 of meer..... jaja, of wij niet genoeg krijgen met 3 kinderen!)
Hoe dan ook, Annabel loopt met Sanne, haar vriendin, en die is nog niet thuis, en Nora liep met haar vriendin Femke, met mij en Julia mee.
Julia had op de peuterspeelzaal ook een lampion gemaakt, maar het hele concept (en de liedjes) leken afgelopen dagen toch een beetje aan haar voorbij te gaan. Het plan was dan ook met Juul even een paar buren langs te gaan, voor het idee.
Bij de eerste deur kwam er een onvermoed talent naar boven; Julia duwde Femke en Nora opzij, wurmde zich met haar hele 100 cm naar voren en zong uit volle borst, al zwaaiend met haar lampion. Toen kreeg ze snoep, en was hierna niet meer te houden! Ze rende van huis naar huis en zong voluit mee.
(Helaas voor Nora en Femke reikte Juul d'r repertoire niet verder dan '11 november is de dag...' dus dat was anderhalf uur het zelfde liedje haha) maar Julia heeft haar eerste echte sint Maarten gehad!
 Een volle tas en anderhalf uur verder wilde Nora wel naar huis (ik krijg al dat snoep toch niet op, ik heb wel genoeg..) dus enigzins koud togen we huiswaarts.
Thuis komt het leukste; de tas leegstorten op tafel en de balans opmaken. Resultaat; bergen snoep en 1 hele mandarijn. (de andere mandarijnen heeft Julia beleefd doch standvastig geweigerd; liever niets dan iets gezonds.)
Hier even fotootjes.

De snoep die je hier ziet is alleen van Julia, Noor heeft net zoveel en Annabel heeft minstens 4 keer zoveel (plastic tas vol!)
Helaas hebben we zelf 2 keer de deurbel gehoord, en hebben dus een enorme bak met snoep over......
wie langs wil komen en een liedje zingt mag wat uitzoeken.........
Nora's vleermuis. (Hij zit in de boom....)
Annabel d'r chinese lantaarn. (van papieren rietjes, redelijk snel klaar en een geweldig effect met een lampje erin!). Helaas durven we hem amper nog op te tillen, want hij laat los aan de onderkant, ben al verbaasd hoe lang hij het hield...., maar prachtig geworden!)