zaterdag 24 september 2011

fiets 'm d'r in (of liever niet...)

Sander heeft de hele schuur leeggehaald voor het maken van de tussenwand. Dus de hele tuin staat nu vol met allerhande meuk. Voor een 3-jarige, nieuwsgierige, ondernemende smurf is dit natuurlijk de hemel! Ze struint rond tussen allerlei buitenspeelgoed van haar zussen en vermaakt zich kostelijk.
Daar had ze Nora's oude fietsje gespot, die staat te wachten op Juul. Hij is zuurstokroze, met zijwieltjes. Mevrouwtje ongeduld had bedacht dat ze daar op wilde fietsen. Ze is daar in onze ogen nog veel te klein voor (is namelijk 14 of 16 inch fietsje, dus best groot voor een beginner!). We hadden haar gezegd dat haar beentjes daar nog te kort voor zijn.
Onder een zwaar verontwaardigd 'mijn beentjes zijn al heel erg lang gegroeid' klom madam op de fiets, en ja hoor, fietst er zo op weg! Ze had eerst wat moeite met het rond krijgen van de trappers, maar Juul zou Juul niet wezen als ze niet onverbeten doorzette! Ha, het sturen moet ze nog een beetje leren, want ze kijkt vooral naar de voeten, maar wachten tot ze 4 (plus) is hoeft dus niet.
Onder de bezielende leiding (lijding) van Annabel, ploetert ze voort en oefent ze in de steeg, maar het gaat nu al beter dan een half uur geleden!En ja, als een echt kind van haar ouders moest ze net nog even toesnauwen 'zie je wel dat mijn beentjes heel lang zijn!' (enig sarcasme is ook deze smurf niet vreemd.... van wie heeft ze dat??)

Het fietsje is weer mooi schoon en stofvrij. En Julia is reuzeblij!
(let overigens niet op 't kapsel van kind, het is hier een echte rommelige zaterdag en heur haar is nog niet eens gekamd. Was al blij dat ik kon verhoeden dat ze in haar onderbroek de straat opging!)

ja, kleine kindjes worden groot....... (en wat staat de tijd ze goed!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten