woensdag 27 april 2011

wat een heerlijk pasen was dat!

Na 4 heerlijke dagen met ouders en broer en schoonzus in Roermond zijn we weer thuis. Heb het weekend lekker gehaakt met moeder en schone zus! erg gezellig! Schone zus heeft het haakvirus ook weer te pakken. Dit kon ze al, maar samen pakt het ff lekkerder weer op. Ze heeft een prachtige tas van zpagetti gemaakt en een opbergmand. Ikzelf heb voor nichtje nog een mutsje gehaakt, (nummer 9 was dat). Heb een rode zpagettitas gehaakt en een sjaal. Tas is direct ingepikt door mijn middelste dochter.
Sjaal voor mezelf gemaakt van hele leuke grijze katoen. Ik zal voor de liefhebber hieronder het patroon neerzetten.
Het patroon is heel simpel, en makkelijk aan te passen naar je wens, qua breedte en lengte. Mijn sjaal is 10 cm breed, en 1m 70 lang. (en ik heb hem dichtgehaakt, zodat hij rond loopt, maar als je dat niet wilt laat je hem natuurlijk open!)

Patroon sjaal:
- zet 33 lossen op, (de laatste 3 lossen zijn de keerlossen, dus je eerste stokje).
-1e toer:
haak 1 stokje naast je 3 keerlossen, dan 2 lossen, 2 steken overslaan, 2 stokjes (zodat je een soort clusters krijgt van steeds 2 stokjes en 2 lossen, afgewisseld met elkaar).
Dit herhaal je tot het eind van de toer. Je eindigt met 2 lossen en 1 stokje.
-2e toer:
Je maakt 3 lossen, in de cluster haak je 1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes in de volgende cluster etc. etc.

Zo blijf je doorgaan tot je de gewenste lengte hebt. De eerste toer is even tellen, qua lossen overslaan, maar de toeren daarna zijn heel simpel; je hoeft niets te tellen of te meerderen, lekker voor tussendoor, verstand op nul en haken maar. Zolang je in iedere cluster 2 stokjes maakt en boven iedere 2 stokjes 2 lossen, kun je niet verkeerd gaan.

1 opmerking:

 1. Hallo

  Ik kom hier via google omdat ik op zoek was naar een makkelijk leuk patroontje voor een sjaal.
  Deze is ook erg leuk :D
  Ik neem dit ideetje even mee....

  Dank je wel voor het delen.

  Groetjes van Ivonne

  BeantwoordenVerwijderen