zaterdag 26 maart 2011

gehaakt slingertje

Hier een foto van een klein gehaakt slingertje. Was even een uitprobeersel om te zien hoe ik het handigst een driehoekje kon haken.
Voor wie dat leuk vindt, hier het patroon van het driehoekje:

begin: ketting van 6 lossen, ring sluiten met halve vaste.
toer 1: 2 lossen, 2 stokjes, 2 lossen, drie stokjes, 2 lossen, 3 stokjes, 2 lossen, sluiten met halve vaste in de (2e) beginlosse.
toer 2: 2 lossen, 2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes (hoekcluster), in eerste gat,  2 lossen,hoekcluster van 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes in tweede gat, dan 2 lossen, hoekcluster herhalen in derde gat, dan 2 lossen en met halve vaste sluiten in (2e) beginlosse.
Draad afhechten, ketting van lossen haken en om de 4 cm een vlaggetje meenemen.
Als je met zijclusters en hoekclusters doorgaat, kun je de driehoek zo groot maken als je zelf wilt.

voor wie het niet weet: een zijcluster is een groepje van 3 stokjes in een gaatje om een rechte zijde te vormen (bijv. bij een vierkantje haken), vooraf gegaan en afgesloten met een losse. Een hoekcluster maak je om dus een hoek te maken; 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes. (dit groepje maakt dan een rechte hoek om bijv. een vierkant te vormen). Ik heb deze hoekcluster iets aangepast omdat voor een driehoek geen haakse hoek nodig is, maar juist iets schuiner, dus heb ik tussen de stokjes 3 lossen gedaan ipv 2. Tussen de zijclusters en hoekclusters maak je dus 1 (of indien nodig meerdere) losse(n) om de afstand te overbruggen van het ene gaatje naar het andere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten